Πατάτες baby με ποικιλία αποξηραμένων μπαχαρικών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 800γρ. πατάτες baby
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. δυόσμος αποξηραμένος
  • ½ κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. αποξηραμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες (σχεδόν να φύγει η φλούδα τους) και τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.
  2. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις πατάτες να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

H αποξηραμένη ρίγανη πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο. Στο μαγείρεμα είναι καλύτερο να προστίθεται στο τέλος, για να δίνει όλο της το άρωμα και να μην πικρύζει.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4754 Εμφανίσεις σήμερα: 4