Πάστα πιπεριάς Φλωρίνης

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.2 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 μικρά βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκρίλ ή στα κάρβουνα μέχρι να μαυρίσει η φλούδα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
  2. Χτυπάμε τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο στο μούλτι να διαλυθούν. Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύδι.
  3. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. με προσοχή να μην κολλήσει, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και 5 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμη το μαγείρεμα.
  4. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Σφραγίζουμε τα βάζα και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9387 Εμφανίσεις σήμερα: 3