Παραδοσιακό τας κεμπάπ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500ml χυμός από φρέσκες ντομάτες
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε να τσιγαριστούνΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. τα υλικά καλά. Γυρνάμε το κρέας μόλις ξεκολλάει από την κατσαρόλα και το σοτάρουμε απ'όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, το φύλλο δάφνης και πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 2 ώρες και προς το τέλος βάζουμε το αλάτι. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κύβους στο τελείωμα.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4759 Εμφανίσεις σήμερα: 0