Παραδοσιακά κουλουράκια
Υλικά συνταγής
- 600γρ. αλεύρι μαλακό
- 200γρ. ζάχαρη άχνη
- 140γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
- 4 κ.σ. γάλα χλιαρό
- 4 αυγά
- 3 κ.γ. αμμωνία
- 3 βανίλιες
- 1 κρόκος αυγού (για το άλειμμα)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30-35 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά και τις βανίλιες, για 3-4 λεπτά. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και την προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 3 λεπτά ακόμα.
- Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά μαλακή. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Στη συνέχεια πλάθουμε λεπτά κουλουράκια σε πλεξούδες. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, στους 180οC, στις αντιστάσεις.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8158
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο