Τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη σωστή ρύθμιση χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την αντοχή.
Παντζάρια με καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά συνταγής
- 6 βολβούς παντζαριού στον ατμό ή βραστά
- 4 κ.σ. ανθότυρο
- φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. γεμάτη μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα (1 μπολ)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες ή τέταρτα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παντζάρια στον ατμό που πωλούνται στο εμπόριο).
- Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι, ανακατεύοντας πολύ συχνά.
- ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει έντονο χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το μέλι και το ξύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Βάζουμε σε πιατέλα τα παντζάρια και αλατίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το ανθότυρο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το ξύδι, το ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού ακόμη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8902
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο