Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Μελιτζανοσαλάτα με κρεμμύδι και μυρωδικά
Υλικά συνταγής
- 4-5 μελιτζάνες
- 4-5 κρεμμύδια κόκκινα
- ½ φλιτζ. βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. ψιλοκομμένα φύλλα
- 2 κ.γ. μέντα ψιλοκομμένα φύλλα
- ½ κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. αποξηραμένο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- άσπρο ξύδι (ανάλογα με την προτίμησή μας)
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- αλάτι
Marakina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και ψήνουμε και τα δύο υλικά ολόκληρα στο φούρνο.
- Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε λάδι, ξύδι και όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η ποσότητα των μυρωδικών είναι στη δική μας κρίση. Αν δεν έχετε τα συγκεκριμένα μυρωδικά, μην επιχειρήσετε να τα αντικαταστήσετε με άλλα. Επίσης, αν είναι αποξηραμένα, προσθέστε λίγο παραπάνω απ' ότι θα προσθέτατε αν ήταν φρέσκα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5553
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο