Πανσέτες μαριναρισμένες στη σχάρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

8 πανσέτες χοιρινές

για τη μαρινάδα

  • 4-5 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ξερό κρεμμύδι λιωμένο
  • ½ πράσο λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • πιπέρι
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις πανσέτες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για την μαρινάδα και τρίβουμε με αυτή τις πανσέτες. Τις τυλίγουμε σε λαδόκολα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Βγάζουμε από το ψυγείο μία ώρα πριν τις βάλουμε στα κάρβουνα. Ψήνουμε στα κάρβουνα. Ο χρόνος είναι ανάλογος του μεγέθους του κρέατος και του πόσο δυνατή είναι η φωτιά. Η φωτιά δεν θέλουμε να είναι πάρα πολύ δυνατή.
  4. Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένα λεμόνια προαιρετικά.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8766 Εμφανίσεις σήμερα: 6