Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Πανσέτες μαριναρισμένες στη σχάρα
Υλικά συνταγής
8 πανσέτες χοιρινές
για τη μαρινάδα
- 4-5 κ.σ. μουστάρδα
- 1 ξερό κρεμμύδι λιωμένο
- ½ πράσο λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- πιπέρι
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις πανσέτες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για την μαρινάδα και τρίβουμε με αυτή τις πανσέτες. Τις τυλίγουμε σε λαδόκολα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Βγάζουμε από το ψυγείο μία ώρα πριν τις βάλουμε στα κάρβουνα. Ψήνουμε στα κάρβουνα. Ο χρόνος είναι ανάλογος του μεγέθους του κρέατος και του πόσο δυνατή είναι η φωτιά. Η φωτιά δεν θέλουμε να είναι πάρα πολύ δυνατή.
- Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένα λεμόνια προαιρετικά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 26613
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο