Κρέπες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τις κρέπες

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα

για τη γέμιση μίας κρέπας

  • 1½ κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  • ½ μπανάνα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15 - 17 κρέπες

Διαδικασία συνταγής

για τις κρέπες

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. Γεμίζουμε την κρέπα, πρώτα βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, αλείφουμε και έπειτα βάζουμε τις μπανάνες σε φετάκια.

Αυτό το ήξερες

Η μπανάνα είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και D. Καταναλώνεται κυρίως ωμή αλλά και σε διάφορες άλλες μορφές, όπως τηγανιτή. Καλλιεργείται κυρίως σε τροπικά κλίματα...
Τα φουντούκια, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, αν καταναλώνονται με μέτρο (έως 30γρ.) μπορούν να είναι πολύ ωφέλιμοι για την υγεία. Τα φουντούκια, συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4745 Εμφανίσεις σήμερα: 6