Παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 400ml. γάλα
  • 250ml. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. μέλι
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 λοβό βανίλιας
cookefi
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια (Για να χρησιμοποιήσουμε τον λοβό, τον βάζουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με την μύτη ενός μαχαιριού τον χαράζουμε κατά μήκος και τον ανοίγουμε. Ξύνουμε το εσωτερικό του και παίρνουμε τα σποράκια που βρίσκονται μέσα του. Χρησιμοποιούμε και τον λοβό και τα σποράκια).
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά προσέχοντας να μην βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το μείγμα μας.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους σε μπολ και προσθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από το μείγμα της κατσαρόλας σιγά σιγά, ενώ χτυπάμε δυνατά με σύρμα (όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο). Έπειτα προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα και μετά όλο αυτό το μείγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82 °C ή μέχρι να γίνει τόσο κρεμώδες όσο να στέκεται στην άκρη της κουτάλας.
  4. Αφαιρούμε το στικ βανίλιας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και για να μην πιάσει κρούστα βάζουμε ένα κομμάτι μεμβράνη στην επιφάνεια.
  5. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και έπειτα βάζουμε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αδειάζουμε σε αεροστεγές δοχείο.
  6. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αφού κρυώσει το μείγμα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το βγάζουμε ανά μια ώρα και το χτυπάμε με μίξερ ή σύρμα δυνατά. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 3 φορές. Έπειτα αφήνουμε να παγώσει.
  7. Το σπιτικό παγωτό το βγάζουμε από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η ιστορική προέλευση του παγωτού είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένου ότι η παρασκευή προϋποθέτει ψύξη, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και...
Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...
Το γάλα αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς αποτελεί την πρώτη και μοναδική τροφή για τον άνθρωπο (και όχι μόνο) κατά το πρώτο στάδιο της ζωής του. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνες,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12413 Εμφανίσεις σήμερα: 0