Κρεμ καραμελέ

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για την κρέμα

  • 600γρ. γάλα
  • 1 κρόκος
  • 2 αυγά
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 κανέλα ξύλο

για την καραμέλα

  • 90γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. νερό
cooklila
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

για την καραμέλα

  1. Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό και τα βάζουμε να βράσουν γρήγορα. Αφού αρχίσει το βράσιμο δεν ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα αδειάζουμε την καραμέλα σε 6 στρογγυλά πορσελάνινα μπολάκια και τα γέρνουμε να πάει η καραμέλα και στα πλαϊνά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.

για την κρέμα

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού, να ζεσταθεί καλά αλλά όχι να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  2. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τον κρόκο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε μέσα το γάλα σιγά-σιγά σε «κλωστή» να μην κόψει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στα μπολάκια. Βάζουμε σε ταψί νεράκι (να είναι μισογεμάτο) και τοποθετούμε μέσα τα μπολάκια.
  4. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν η κρέμα μας είναι έτοιμη, τρυπάμε με τη μύτη ενός μαχαιριού μια από τις κρέμες αν κάνει κόψιμο εμφανές, είναι έτοιμη.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η κρέμα καραμελέ πρέπει να έχει τρεμουλιαστή και μαλακή υφή, και όχι να είναι συμπαγής.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 1941 Εμφανίσεις σήμερα: 0