Κρεμ καραμελέ
Υλικά συνταγής
για την κρέμα
- 600γρ. γάλα
- 1 κρόκος
- 2 αυγά
- 180γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 1 κανέλα ξύλο
για την καραμέλα
- 90γρ. ζάχαρη
- 120γρ. νερό
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για την καραμέλα
- Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη ζάχαρη στο νερό και τα βάζουμε να βράσουν γρήγορα. Αφού αρχίσει το βράσιμο δεν ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα αδειάζουμε την καραμέλα σε 6 στρογγυλά πορσελάνινα μπολάκια και τα γέρνουμε να πάει η καραμέλα και στα πλαϊνά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
για την κρέμα
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού, να ζεσταθεί καλά αλλά όχι να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
- Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τον κρόκο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε μέσα το γάλα σιγά-σιγά σε «κλωστή» να μην κόψει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στα μπολάκια. Βάζουμε σε ταψί νεράκι (να είναι μισογεμάτο) και τοποθετούμε μέσα τα μπολάκια.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν η κρέμα μας είναι έτοιμη, τρυπάμε με τη μύτη ενός μαχαιριού μια από τις κρέμες αν κάνει κόψιμο εμφανές, είναι έτοιμη.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η κρέμα καραμελέ πρέπει να έχει τρεμουλιαστή και μαλακή υφή, και όχι να είναι συμπαγής.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3206
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο