Παγωτό με κουβερτούρα και cookies

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 600ml γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος light
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 150γρ. cookies κακάο με κομμάτια σοκολάτας
  • 100γρ. πτι-μπερ
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 L

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κουβερτούρα σε κατσαρόλα. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα αποσύρουμε απο τη φωτιά.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά σε κλωστή το γάλα ενώ χτυπάμε με σύρμα διαρκώς. Μόλις πάρουν τα αυγά τη θερμοκρασία του γάλακτος τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε ξανά στη φωτιά (χαμηλή θερμοκρασία) για περίπου 15 λεπτά. Καθ' όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στην παγωτομηχανή για 15 λεπτά. Όση ώρα ετοιμάζεται το παγωτό στην παγωτομηχανή σπάμε τα μπισκότα με γουδί ή με τα χέρια σε μικρά κομμάτια. Δεν θέλουμε να γίνουν τρίμμα τα μπισκότα.
  4. Αφού περάσουν 15 λεπτά προσθέτουμε στο παγωτό τα μπισκότα και το αφήνουμε για άλλα τρία λεπτά. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη, Χρειάζεται περίπου 5-6 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2575 Εμφανίσεις σήμερα: 2