Παγωτό φουντούκι (nocciola gelato)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 150γρ. φουντούκια
  • 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά)
  • 2 κρόκοι αυγών
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 100γρ. ζάχαρης ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα. Δεν θέλουμε να βράσουν αλλά να ζεσταθούν.
  2. Παράλληλα σε τηγανάκι καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των  ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τα φουντούκια και έπειτα τα περνάμε από μούλτι.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος-κρέμας γάλακτος σε κλωστή. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην κόψει το αυγό. Όταν προσθέσουμε στα αυγά τουλάχιστον τρεις κουτάλες από το γάλα και το μείγμα με τα αυγά έχει έρθει σε θερμοκρασία ίδια με αυτήν του γάλακτος στην κατσαρόλα τότε μεταφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την πραλίναΖάχαρη σε μορφή καραμέλας και ζεματισμένα αμύγδαλα τα οποία ανακατεύονται μεταξύ τους και αφήνωνται να κρυώσουν. Έπειτα σπάζονται σε κομμάτια ή θρυμματίζονται σε γουδί. Χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα και να γαρνίρουν παγωτά κρέμες κ.ά. φουντουκιού. Ανακατεύουμε με σύρμα διαρκώς ενώ έχουμε την κατσαρόλα σε σιγανή θερμοκρασία. Η διαδικασία αυτή θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Δουλεύουμε το παγωτό στην παγωτομηχανή για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα φουντούκια, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, αν καταναλώνονται με μέτρο (έως 30γρ.) μπορούν να είναι πολύ ωφέλιμοι για την υγεία. Τα φουντούκια, συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3363 Εμφανίσεις σήμερα: 0