Ορτύκια με σάλτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 ορτύκια
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα ορτύκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ορτύκια να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη δάφνη, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., το αλάτι, το πιπέρι και 1 κούπα νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
  3. Αν χρειάζεται ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι προσέχοντας όμως η σάλτσα να παραμείνει πηχτή.
  4. Σερβίρουμε τα ορτύκια με πιλάφι σπυρωτό ή ρύζι μπασμάτι και περιχύνουμε με τη σάλτσα του φαγητού.

Αυτό το ήξερες

Ορτύκια... μάνα εξ ουρανού! Τα ορτύκια είναι αποδημητικά πουλιά και ανήκουν στην οικογένεια των φασιανίδων κατέχοντας την μικρότερη θέση όσον αφορά το μέγεθος τους. Το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 250...
Τα αυγά ορτυκιού είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β12, φώσφορο, χαλκό και κάλιο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ 5 αυγά ορτυκιού αντιστοιχούν σε ένα μέτριου μεγέθους αυγό κότας σε βάρος είναι πολύ πιο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2392 Εμφανίσεις σήμερα: 2