Ομελέτα με σπανάκι και μυρωδικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ. σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγος άνηθος
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. ελαφρώς προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο.
  2. Μέσα σε μπολ, σπάμε τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι μόλις μαραθεί το σπανάκι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  3. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω, τη γυρνάμε και αφήνουμε 1 λεπτό να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5343 Εμφανίσεις σήμερα: 4