Ομελέτα με ψητά τοματίνια

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

 

για την ομελέτα

  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τα τοματίνια

  • 6-8 τοματίνια
  • 2 κ.σ. φέτα τριμμένη
  • 4-5 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Σε μπολ, σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε μαζί με το γάλα.
  2. Σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  3. Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα τα πρώτα 30".
  4. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και ξεκολλάει από το τηγάνι, την αναποδογυρίζουμε. Σε 1 λεπτό τη βγάζουμε.
  5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τα τοματίνια. Σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  6. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι και προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και τις ελιές. Φέρνουμε μια δυο βόλτες τα υλικά στο τηγάνι και τα προσθέτουμε στο πιάτο με την ομελέτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.
Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1015 Εμφανίσεις σήμερα: 0