Ομελέτα λευκή με μυρωδικά και ανθότυρο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 ασπράδια αυγού
  • 3 κ.σ. ανθότυρο τριμμένο
  • 2 κ.σ. βασιλικός και ρίγανη ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί.
  2. Μέσα σε μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το μπούκοβο και το αλάτι.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  4. Μόλις η ομελέτα ξεκολλάει από το τηγάνι προσθέτουμε το ανθότυρο, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και τη ρίγανη. Γυρνάμε την ομελέτα να ψηθεί λίγο το ανθότυρο και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4145 Εμφανίσεις σήμερα: 1