Ντοματόσουπα με σως μαγιονέζας σαφράν

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη ντοματόσουπα

  • 8 μέτριες ντομάτες φρέσκες
  • 4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
  • 2 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών ή νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη σως

  • 6 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 κ.γ. σαφράν
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
cooklila
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜπλανσάρουμεΣε κοχλάζον νερό, βυθίζουμε το υλικό που μας ενδιαφέρει για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό, τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, βγάζουμε τα σπόρια και τις περνάμε από μπλέντερ.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και σοτάρουμε για άλλα 7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
  4. Για τη σως βάζουμε σε 1 κ.σ. ζεστό νερό το σαφράνΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα. για 20 λεπτά και αναμειγνύουμε με το σκόρδο και τη μαγιονέζα.
  5. Σερβίρουμε με μια κουταλιά από τη σως στο κέντρο της σούπας και συνοδεύουμε με ψημένα ψωμάκια του τοστ.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν  στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4295 Εμφανίσεις σήμερα: 2