Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένη, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση.
Ντοματοσαλάτα με παξιμαδάκια ή φρυγανιές
Υλικά συνταγής
- 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές, ώριμες
- 8 παξιμαδάκια μικρά ή 4 φρυγανιές σπασμένες με το χέρι
- 1 κ.γ. κάπαρη
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ξύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- ⅓ κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. ρίγανη ή 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
- πιπέρι
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα λαχανικά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα, καρέ κομμάτια.
- Ανακατεύουμε σε μπολ λάδι, ξύδι, μπούκοβο και αλατοπίπερο.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της ρίγανης και των παξιμαδιών.
- Ρίχνουμε από πάνω τα παξιμαδάκια ή τη σπασμένη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. και τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Στις σαλάτες είναι καλύτερο να αναμειγνύουμε τα υλικά μας με το dressing και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και μετά να σερβίρουμε. Έτσι όλη η σαλάτα μας θα έχει την ίδια γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7150
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο