Ντοματοσαλάτα από τον κόλπο της Βεγγάλης

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές, ώριμες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε ροδέλες
  • 1 γλυκολέμονο (lime), ξύσμα και χυμό
  • 1 πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κολίανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Ασία (Ινδία)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα λαχανικά.
  2. Μαρινάρουμε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά στο χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. γλυκολέμονου, τη ζάχαρη και το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..
  3. Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ’τον κολίανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική..
  4. Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ τα κρεμμύδια και τη μαρινάδα τους.
  5. Πασπαλίζουμε από πάνω με κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Ινδία
Ασία

Αυτό το ήξερες

Οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, φιλικό οξύ, φλαβονοειδής ουσίες, βιταμινη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. 

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Στις σαλάτες είναι καλύτερο να αναμειγνύουμε τα υλικά μας με το dressing και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και μετά να σερβίρουμε. Έτσι όλη η σαλάτα μας θα έχει την ίδια γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2005 Εμφανίσεις σήμερα: 0