Ντοματόψωμο με μαύρο κύμινο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 150γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 100γρ. λιαστή ντομάτα
  • 1 κ.γ. μαύρο κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη ελαφρώς υγρή. Σε μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε λαδόκολλα, έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη ζύμη μέσα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1952 Εμφανίσεις σήμερα: 0