Ντομάτες γεμιστές με τυριά

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 8 ντομάτες μέτριου μεγέθους
  • 1 φλιτζ. ανθότυρο
  • ½ φλιτζ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. ή λευκό τυρί
  • 1 φλιτζ. λαδοτύρι ΜυτηλίνηςΠΟΠ τυρί της  Μυτηλίνης. Έχει υφή σκληρή με μικρές οπές και χρώμα λευκό έως λευκοκίτρινο. Κυκλοφορεί στο εμπόριο σε κυλινδρικό σχήμα. Διατηρείται σε ελαιόλαδο γι' αυτό και ονομάζεται λαδοτύρι. ή κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι (προεραιτικά)
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε εξωτερικά και αφαιρούμε τη σάρκα, όπως κάνουμε στα γεμιστά με ρύζι. Περνάμε τη σάρκα από τις ντομάτες από μπλέντερ.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: αναμειγνύουμε τα τυριά με 1 φλιτζάνι από το χυμό ντομάτας που ετοιμάσαμε, το δυόσμο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C.
  4. Γεμίζουμε τις ντομάτες χωρίς να βάλουμε από πάνω το καπάκι τους. Περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε στο ταψάκι λίγο νερό. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. τις ντομάτες με λίγη τριμμένη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού..
  5. Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.

Αυτό το ήξερες

Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7842 Εμφανίσεις σήμερα: 0