Πολλοί θεωρούν ότι το αρνίσιο και το κατσικίσιο κρέας έχουν πολλά λιπαρά. Και όμως, μια μερίδα 100γρ. από το αρνίσιο μπούτι, χωρίς λίπος μας φορτώνει μόνο με 190 θερμίδες. Το λίπος συγκεντρώνεται...
Φλογέρες με αρνάκι
Υλικά συνταγής
- 10 φύλλα κρούστας
- 700γρ. ψαχνό αρνίσιο κρέας ψημένο (που μας περίσεψε)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. άνηθος
- ⅓ φλιτζ. δυόσμος
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος (2 κ.σ. περίπου)
- 100γρ. τυρί (φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., ανθότυρο, λευκό τυρί, μανούριΤυρί από τυρόγαλα. Παρασκευάζεται κυρίως στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Είναι επιτραπέζιο τυρί και τρώγεται φρέσκο. Αν παλαιωθεί είναι κατάλληλο για μακαρονάδες.)
- 2 αυγά
- ½ ποτήρι κρασιού κρασί
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό). Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα με σύρμα και τα προσθέτουμε στο αρνάκι. Προσθέτουμε το τυρί, τη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού., τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας, αλείφουμε με ελαιόλαδο και διπλώνουμε στα δύο. Χωρίζουμε το φύλλο κατά πλάτος σε τρία μέρη. Βάζουμε γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου, διπλώνουμε τις άκρες πάνω στη γέμιση (όπως όταν κάνουμε ντολμαδάκια) και τυλίγουμε σε ρολάΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις.. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα τη διαδικασία. Βάζουμε τις φλογέρες σε λαδωμένο ταψί, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Μπορούμε αν δε θέλουμε να τις μαγειρέψουμε όλες, να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη (έτοιμες λαδωμένες και πασπαλισμένες με σουσάμι). Τις στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι και τις καταψύχουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5456
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο