Κουπάκια μελιτζάνας με κρεμμύδια και φέτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 μελιτζάνες
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
  2. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, ξεκινώντας από το κοτσάνι κάθετα και ξανά προς το κοτσάνι από την άλλη πλευρά. Τις κόβουμε οριζόντια σε φέτες πάχους 3 εκατοστών (περίπου 2 δάχτυλα).
  3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις μελιτζάνες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό από το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή περασμένες από μούλτι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
  4. Παράλληλα, χαράζουμε τη σάρκα τους διαγώνια αλατίζουμε και λαδώνουμε ελαφρά με πινελάκι. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και πιέζουμε με κουτάλι λίγο τη σάρκα από τις μελιτζάνες.
  5. Ανακατεύουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. με τα κρεμμύδια και γεμίζουμε τα κουπάκια μελιτζάνας. Από πάνω πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τριμμένη φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού.. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί για να μην στεγνώσει εντελώς το φαγητό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο είναι τέλειο συνοδευτικό για τσίπουρο ή κρασάκι.

Αυτό το ήξερες

Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5754 Εμφανίσεις σήμερα: 0