Ντάκος κρητικός

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 ντομάτες μετρίου μεγέθους, ώριμες
  • 250γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
  • 4 παξιμάδια κριθαρένια, στρογγυλά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • πιπέρι
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Κρήτη (Γενικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις ντομάτες.
  2. Βρέχουμε λίγο τα παξιμάδια ώστε να μαλακώσουν και τα τοποθετούμε σε πιάτο.
  3. Ρίχνουμε σε κάθε παξιμάδι 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  4. Τρίβουμε τις φρέσκες ντομάτες ή τις ψιλοκόβουμε και τοποθετούμε 1 ψιλοκομμένη πάνω σε κάθε παξιμάδι.
  5. Τρίβουμε την ξινομυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως. και τη μοιράζουμε στα παξιμάδια, πάνω από τη ντομάτα.
  6. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, φιλικό οξύ, φλαβονοειδής ουσίες, βιταμινη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. 

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Στις σαλάτες είναι καλύτερο να αναμειγνύουμε τα υλικά μας με το dressing και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και μετά να σερβίρουμε. Έτσι όλη η σαλάτα μας θα έχει την ίδια γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5036 Εμφανίσεις σήμερα: 4