Noodles με κοτόπουλο και λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (15 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο noodles ρυζιού
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 3-4 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1-2 πράσινες πιπεριές σε λεπτές φετούλες
  • 7-8 μανιτάρια σε φετούλες
  • λίγο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 3-4 κ.σ. σόγια σως γλυκιά
  • 1-2 κ.σ. κάρυ
  • αλάτι (λίγο, γιατί είναι αλμυρή η σόγια)
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
Ασία (Κίνα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε γουόκΜαγειρικό σκεύος για την παρασκευή κυρίως κινέζικων και ιαπωνικών συνταγών. ή βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι για να κάψει. Προσθέτουμε το κάρυ και το αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε συνεχώς (3-4 λεπτά) μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά τα κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε συνεχώς (3-4 λεπτά) μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα υλικά.
  3. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα noodles. Τα τοποθετούμε σε σκεύος με βραστό νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 3 λεπτά (ή ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής της συσκευασίας).
  4. Ρίχνουμε τα noodles στο γουόκ και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Προσθέτουμε τη σόγια σως, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε και προσθέτουμε σόγια σως κατά βούληση.
Κίνα
Ασία

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 03/12/2018 - 20:51
παιδια συγνωμη.... το κοτοπουλο δεν βραζει; μονο το τσιγαριζεις;;;; θα τρελαθουμε;
Από τον cooklila την ημ/νία 03/16/2018 - 10:49
Καλημέρα! Είναι λεπτές οι λωρίδες όπως γράφουμε πάνω στα υλικά, οπότε τα τσιγαριζεις μόνο, ώστε να είναι ζουμερό το αποτέλεσμα, όπως πρέπει να είναι!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 58252 Εμφανίσεις σήμερα: 10