Κουλουράκια κανέλας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού (120ml)
  • 100ml ανθρακούχο νερό
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30-35 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε σε λεκανάκι τα στέρεα υλικά (αλεύρι, μπέικιν, σόδα, κανέλα, μοσχοκάρυδο, ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού). Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τα στέρεα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη μας θέλουμε να είναι λεία και εύπλαστη όχι πολύ σφιχτή.
  3. Πλάθουμε σαλιγκαράκια τα κουλουράκια (ή πλεξούδες) και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλυψει με λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό διαλυμένο με λίγο νερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7407 Εμφανίσεις σήμερα: 0