Μυδοπίλαφο με μυρωδικά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 20 μύδια με κέλυφος
  • 500γρ. μύδια καθαρισμένα
  • 1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο
  • 1 φλιτζ. νερό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ⅛ κ.γ. πιπέρι καγιέν
cookmik
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια με συρματάκι, βγάζουμε το μουστάκι και τα πλένουμε πολύ καλά.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το κρασί και σε δυνατή φωτιά τα αχνίζουμεΜαγειρεύω φαγητό στον ατμό, μέσα σε τρυπητό δοχείο τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει. μέχρι να ανοίξουν. Πλένουμε τα μύδια χωρίς κέλυφος και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  3. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. και γυαλίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε κι αυτό μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, 2 φλιτζάνια ζουμί από τα μύδια με το κέλυφος και 1 φλιτζάνι νερό.
  4. Προσθέτουμε το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό. και αλάτι. Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα μύδια (με κέλυφος και χωρίς), τον μαϊντανό και τον άνηθο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει...
Το θυμάρι είναι αρωματικό ετήσιο ποώδες φυτό. Από το θυμάρι χρησιμοποιούμε για θεραπευτικούς σκοπούς τα φύλλα και τις ανθοφόρες κορφές, τις οποίες και συλλέγουμε από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σε...
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2732 Εμφανίσεις σήμερα: 1