Μυδοπίλαφο με κουκουνάρι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • ½ φλιτζ. κουκουνάρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα μύδια. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα μύδια με λίγο νερό και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για πέντε λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Στραγγίζουμε τα μύδια.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο και προσθέτουμε τα μύδια. Προσθέτουμε το κρασί, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το κουκουνάρι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
  3. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί πέντε λεπτά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και κατά συνέπεια αμινοξέων. Είναι πλούσια πηγή ιωδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία τυ θυροειδούς αδένα, ψευδάργυρου, σιδήρου και μαγγανίου. Τα...
Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει...
Το κουκουνάρι είναι ξηρός καρπός ιδιαίτερα πλούσιος σε μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Για να διαλέξουμε τα καλύτερα κουκουνάρια σε ποιότητα επιλέγουμε τα πιο λευκά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2221 Εμφανίσεις σήμερα: 1