Τα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και κατά συνέπεια αμινοξέων. Είναι πλούσια πηγή ιωδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία τυ θυροειδούς αδένα, ψευδάργυρου, σιδήρου και μαγγανίου. Τα...
Μύδια με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, την πιπεριά και το σκόρδο. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα. Καλύπτουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά. Προσθέτουμε στη σάλτσα το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι και την βράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή. Στο τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τα ανακατεύουμε να πάρουν γεύση από την σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μύδια με τη σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10179
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο