Μύδια με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, την πιπεριά και το σκόρδο. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. προσθέτουμε τα μύδια καθαρισμένα. Καλύπτουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  2. Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά. Προσθέτουμε στη σάλτσα το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το αλάτι και την βράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή. Στο τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τα ανακατεύουμε να πάρουν γεύση από την σάλτσα.
  3. Σερβίρουμε τα μύδια με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Τα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και κατά συνέπεια αμινοξέων. Είναι πλούσια πηγή ιωδίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία τυ θυροειδούς αδένα, ψευδάργυρου, σιδήρου και μαγγανίου. Τα...
Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4265 Εμφανίσεις σήμερα: 1