Μπούτι χοιρινό στη γάστρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 μπούτι χοιρινό (περίπου 2 με 2 ½ κιλά)

για την μαρινάδα

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι (του νερού) λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το μπούτι από το προηγούμενο βράδυ ή το λιγότερο για 6 με 8 ώρες. Το τοποθετούμε σε γάστρα και προσθέτουμε τα υλικά από τη μαρινάδα.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC (με 180οC ανάλογα τον φούρνο) για 2 ½ με 3 ώρες.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 20179 Εμφανίσεις σήμερα: 8