Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Μπούτι χοιρινό στη γάστρα
Υλικά συνταγής
- 1 μπούτι χοιρινό (περίπου 2 με 2 ½ κιλά)
για την μαρινάδα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι (του νερού) λευκό κρασί
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε το μπούτι από το προηγούμενο βράδυ ή το λιγότερο για 6 με 8 ώρες. Το τοποθετούμε σε γάστρα και προσθέτουμε τα υλικά από τη μαρινάδα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC (με 180οC ανάλογα τον φούρνο) για 2 ½ με 3 ώρες.
Αυτό το ήξερες
Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 45957
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο