Το τζίντζερ έχει ένα μακροσκελή κατάλογο θεραπευτικών ιδιοτήτων. Παραδοσιακά έχει τη φήμη ότι καταστέλλει τη ναυτία στην εγκυμοσύνη. Ακόμη, προάγει την πέψη της πρωτεϊνης χάρη σε ένα ένζυμό του που...
Μπισκότα με μαύρη ζάχαρη και τζίντζερ
Υλικά συνταγής
- 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- ½ φλιτζ. μελάσα ή μέλι
- 3 κ.γ. κανέλα
- 4-5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ.σ. σκόνη
- βούτυρο για το ταψί
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 35-40 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το τζίντζερ. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε το βούτυρο με ζάχαρη και τη μελάσα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για τρεις ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα με κουπάτ στο σχήμα που θέλουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 8 με 10 λεπτά.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε. Διατηρούμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4445
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο