Τζίντζερσναπς (gingersnaps)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (5 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γλυκόζη
  • 50ml νερό
  • 100γρ. βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ½ κ.γ. τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή. τριμμένο
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. κάρδαμοΑνοίκει στην οικογένεια του τζίντζερ. Κατάγεται κυρίως από την Ινδία. Η γεύση του αναπτύσεται καλύτερα κατά το μαγείρεμα, γι' αυτό  καλύτερα να χρησιμοποιείται από την αρχή. (κακουλέ) τριμμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 4-5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 75 τεμ.
Ευρώπη (Σουηδία)

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε μπασίνα βάζουμε το το βούτυρο, τα μπαχαρικά και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και προσθέτουμε το ζεστό μείγμα της ζάχαρης. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το βούτυρο τόσο όσο να έχουμε μια απαλή ζύμη. Τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 νύχτα.
  3. Ανοίγουμε ένα μέρος της ζύμης υπόλοιπο το αφήνουμε στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη, ελαφρά με ένα πλάστη.
  4. Κόβουμε με κουπάτ σε σχήματα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε κρύα και λαδωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 5 με 8 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Προσέχουμε τα μπισκότα όσο ψήνουμε γιατί καίγονται εύκολα.

Αυτό το ήξερες

Τα gingersnaps φτιάχνονται τα Χριστούγεννα στη Σουηδία και σερβίρονται με καφέ ή με glögg (ζεστό κρασί με επιπλέον ζάχαρη, σταφίδες και μπλασνσαρισμένα αμύγδαλα). Στα σουηδικά ονομάζονται pepparkakor...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3779 Εμφανίσεις σήμερα: 0