Μπισκότα χωρίς ζάχαρη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 250γρ. μέλι
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 120γρ. φρέσκο βούτυρο
  • ½ κ.γ. κανέλα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύουμε με το μέλι και την κανέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίξερ, αλλά γίνεται και με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αρχικά με το σύρμα και έπειτα με σπάτουλα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
  4. Χρησιμοποιούμε κορνέ ή κουτάλι και στρώνουμε μπισκότα στην λαδόκολλα. Τα κάνουμε σχετικά μικρά γιατί θα απλώσουν.
  5. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Είναι μαλακά μπισκοτάκια, κατάλληλα για παιδάκια που έχουν ξεκινήσει να τρώνε μέλι.

Αυτό το ήξερες

Το θυμαρίσιο μέλι  είναι έντονα αρωματικό με ευχάριστη γεύση. Έχει συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα (κυρίως της Αττικής και των Κυκλάδων), ενώ το θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης είναι σκούρο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1175 Εμφανίσεις σήμερα: 0