O πρώτος λαός που ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της μπάμιας ήταν οι Αιγύπτιοι. Από εκεί έγιναν γνωστές και στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και την Ινδία.
Μπάμιες λαδερές (με κατεψυγμένες μπάμιες)
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μπάμιες (κατεψυγμένες)
- 1 φλιτζ. ξύδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
- ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις μπάμιες για να φύγουν τα νερά από την διαδικασία κατάψυξης τους.
- Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις περιχύνουμε με το ξύδι και αλάτι (για να βγάλουν τα σάλια τους) για 30 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε κι αυτές για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο νερό (περίπου μισό φλιτζάνι), αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, δεν ανακατεύουμε ξανά τις μπάμιες για να μην λιώσουν.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
- Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί και το καλύπτουμε με λαδόκολλα. Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε σχεδόν ζεστό το φαγητό, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Οι μπάμιες είναι πλούσιες σε βιταμίνες (Β6,Β1,K,C), διαιτητικές ίνες και φυλλικό οξύ. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύουν τα αγγεία (έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό και έμφραγμα). Οι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 474119
Εμφανίσεις σήμερα: 82
Νέο σχόλιο