Μπάμιες λαδερές (με κατεψυγμένες μπάμιες)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (97 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπάμιες (κατεψυγμένες)
  • 1 φλιτζ. ξύδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
  • ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις μπάμιες για να φύγουν τα νερά από την διαδικασία κατάψυξης τους.
  2. Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις περιχύνουμε με το ξύδι και αλάτι (για να βγάλουν τα σάλια τους) για 30 λεπτά.
  3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε κι αυτές για 4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο νερό (περίπου μισό φλιτζάνι), αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, δεν ανακατεύουμε ξανά τις μπάμιες για να μην λιώσουν.
  5. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
  6. Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί και το καλύπτουμε με λαδόκολλα. Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε σχεδόν ζεστό το φαγητό, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

O πρώτος λαός που ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της μπάμιας ήταν οι Αιγύπτιοι. Από εκεί έγιναν γνωστές και στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και την Ινδία.
Οι μπάμιες είναι πλούσιες σε βιταμίνες (Β6,Β1,K,C), διαιτητικές ίνες και φυλλικό οξύ. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύουν τα αγγεία (έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό και έμφραγμα). Οι...

Σχόλια

Από τον ΡΟΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ την ημ/νία 12/03/2017 - 16:31
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΕΥΓΕ!
Από τον λαμπρινη, την ημ/νία 02/28/2021 - 20:06
Σας ευχαριστω για εμενα ειναι οτι ποιο ευκολο, ηθελα να ειμαι σιγουρη οτι κανω τις σωστες κινησεις, ειναι ευκολο και νοστιμο, συγχαρητηρια Μου αρεσει αυτο το φαγητο και το εχω 1 φορα στους 2 μηνες αν οχι στον 1, Τα φρεσκα ειναι ωραια αλλ'α και τα κατεψυγμενα λαχανικα δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν ειναι καλ'α

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 474119 Εμφανίσεις σήμερα: 82