Μπάμιες λαδερές (με φρέσκες μπάμιες)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπάμιες (φρέσκες)
  • 1 φλιτζ. ξύδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
  • ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις μπάμιες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους. Τις βάζουμε σε τρυπητό και τις περιχύνουμε με το ξύδι και αλάτι (για να βγάλουν τα σάλια τους) για 30 λεπτά.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε κι αυτές για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο νερό (περίπου μισό φλιτζάνι), αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον μαϊντανό και ανακινούμε την κατσαρόλα. Από αυτό το σημείο κι έπειτα δεν ανακατεύουμε ξανά τις μπάμιες για να μην λιώσουν.
  4. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για περίπου 10 λεπτά ενώ ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
  5. Αδειάζουμε το φαγητό σε ταψί και το καλύπτουμε με λαδόκολλα. Βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε σχεδόν ζεστό το φαγητό με τυρί φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή..

Αυτό το ήξερες

O πρώτος λαός που ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της μπάμιας ήταν οι Αιγύπτιοι. Από εκεί έγιναν γνωστές και στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και την Ινδία.
Οι μπάμιες είναι πλούσιες σε βιταμίνες (Β6,Β1,K,C), διαιτητικές ίνες και φυλλικό οξύ. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύουν τα αγγεία (έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό και έμφραγμα). Οι...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν έχετε την δυνατότητα, αφήστε τις μπάμιες με το ξύδι και το αλάτι για 10 λεπτά στον ήλιο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 15674 Εμφανίσεις σήμερα: 1