Μπάμιες με αγουρίδα

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500γρ. ώριμες ντομάτες
  • ⅓ φλιτζ. αγουρίδα
  • 1 φλιτζ. ξύδι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες (αφαιρούμε το σκληρό κομμάτι από το πάνω μέρος), τις ξεπλένουμε και τις σουρώνουμε. Σε βαθύ μπολ βάζουμε τις μπάμιες και τις περιχύνουμε με το ξύδι. Τις αφήνουμε στο ξύδι για 1 ώρα και μετά τις σουρώνουμε.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις μπάμιες και τις σοτάρουμε μέχρι να λαδωθούν όλες. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τις μπάμιες.
  3. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες, χωρίς να ανακατεύουμε. Δέκα λεπτά περίπου πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την αγουρίδα και τον μαϊντανό.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.

Αυτό το ήξερες

Οι μπάμιες είναι πλούσιες σε βιταμίνες (Β6,Β1,K,C), διαιτητικές ίνες και φυλλικό οξύ. Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύουν τα αγγεία (έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό και έμφραγμα). Οι...
Αγουρίδα ονομάζεται το άγουρο σταφύλι και συγκεκριμένα ο φρουτώδης χυμός από άγουρα σταφύλια. Ο τρόπος συντήρησης είναι πανεύκολος: καταψύχουμε σε σακουλάκια και χρησιμοποιούμε για να δώσουμε στα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2128 Εμφανίσεις σήμερα: 0