Μπακαλιάρος σε κουρκούτι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το μπακαλιάρο

  • 1 κιλό μπακαλιάρος σε φέτες
  • 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο

για το κουρκούτι

  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • ⅓ φλιτζ. νερό
  • 2-3 κ.σ. ξύδι
cooklila
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

για το μπακαλιάρο

  1. Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο.
  2. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε φέτες και τον βυθίζουμε σε κρύο νερό.
  3. Αλλάζουμε κάθε 3 ώρες το νερό.
  4. Η παραπάνω διαδικασία πρέπει να κρατήσει από 12 μέχρι 24 ώρες.
  5. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του ψαριού.
  6. Αφού ετοιμάσουμε το κουρκούτι σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω, περνάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου απο το κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

για το κουρκούτι

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και το ξύδι, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  2. Είναι έτοιμο για χρήση.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5502 Εμφανίσεις σήμερα: 8