Τα θαλασσινά ψάρια είναι καλή πηγή ιωδίου, ενώ μπορούν να προσφέρουν και ασβέστιο σε περίπτωση που τα κόκαλά τους είναι τρυφερά και τρώγονται.
Επίσης, θεωρείται ότι η κατανάλωση ψαριών μειώνει τον...
Ψαροκεφτέδες με διάφορα ψάρια
Υλικά συνταγής
- 300γρ. μπακαλιάρος
- 300γρ. τόνος
- 300γρ. κέφαλοςΤο ψάρι γνωστό και ως μπάφα. Από αυτό παίρνουμε το αυγοτάραχο.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα (σε μούλτι)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένες
- 3 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
- ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- ½ κ.γ.μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ φλιτζ. αλεύρι (για το τηγάνισμα)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βράζουμε ελαφρώς τα ψάρια με πολύ λίγο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα, καθαρίζουμε τα ψάρια από κόκκαλα, αγκάθια, δέρμα και το θρυμματίζουμε με το χέρι.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Τα ζυμώνουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Πλάθουμε, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
- Σερβίρουμε ζεστούς.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5327
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο