Η ρικότα (ricotta) είναι ένα τυρί της Ιταλίας που παρασκευάζεται απο τυρόγαλα , δηλαδή ορό γάλακτος που έχει απομείνει απο την παρασακευή άλλου τυριού, για το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως πρόβειο...
Μους ρικότας με καρύδια και μέλι
Υλικά συνταγής
- 650γρ. φρέσκια ρικότα
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ½ λεμόνι χυμός και ξύσμα
- 1 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 κ.σ. καρύδια σπασμένα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αναμειγνύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του., να γίνει πολτός η ζάχαρη.
- Δουλεύουμε με μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, τη ρικόταΙταλικό τυρί που παρασκευάζεται από τυρόγαλο αγελαδινό ή πρόβειο. Το τυρόγαλο ζεσταίνεται 2 φορές κατά τη διάρκεια παρασκευής του τυριού. έως ότου σπάσει και αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το μέλι, το πιπέρι και το μείγμα της ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια κολονάτα ή χαμηλά ανάλογα με το γούστο μας και την περίσταση και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν τουλάχιστον για μισή ώρα.
- Πριν το σερβίρισμα κάνουμε «κρούστα» με τα καρύδια πάνω από την κρέμα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5201
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο