Μους ρικότας με καρύδια και μέλι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 650γρ. φρέσκια ρικότα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ λεμόνι χυμός και ξύσμα
  • 1 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. καρύδια σπασμένα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμειγνύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του., να γίνει πολτός η ζάχαρη.
  2. Δουλεύουμε με μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, τη ρικόταΙταλικό τυρί που παρασκευάζεται από τυρόγαλο αγελαδινό ή πρόβειο. Το τυρόγαλο ζεσταίνεται 2 φορές κατά τη διάρκεια παρασκευής του τυριού. έως ότου σπάσει και αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε το μέλι, το πιπέρι και το μείγμα της ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια κολονάτα ή χαμηλά ανάλογα με το γούστο μας και την περίσταση και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν τουλάχιστον για μισή ώρα.
  5. Πριν το σερβίρισμα κάνουμε «κρούστα» με τα καρύδια πάνω από την κρέμα.

Αυτό το ήξερες

Η ρικότα (ricotta) είναι ένα τυρί της Ιταλίας που παρασκευάζεται απο τυρόγαλα , δηλαδή ορό γάλακτος που έχει απομείνει απο την παρασακευή άλλου τυριού, για το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως πρόβειο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4839 Εμφανίσεις σήμερα: 1