Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...
Τιραμισού με φράουλες
Υλικά συνταγής
- 18 μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. λικέρ με γεύση καφέ
- ⅓ φλιτζ. εσπρέσο
- ½ κ.γ. σκόνη κακάο άγλυκη
- 1 κεσεδάκι φρέσκιες φράουλες
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τις φράουλες και κρατάμε τέσσερις για ντεκόρ. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις φράουλες μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν πουρέςΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
- Σε μπολ αναμυγνείουμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ το μασκαρπόνεΙταλικό τυρί, αναγνωρίζεται ως παραδοσιακό προιον διατροφής και η καταγωγή του ανήκει κυρίως στην περιοχή της Λομβαρδίας. Έχει κρεμώδη υφή και λευκό χρώμα. Είναι το πλέον βασικό συστατικό της σύγχρονης τιραμισού., ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος, ¼ φλιτζ. ζάχαρη και το λικέρ, μέχρι να πήξει. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον εσπρέσο.
- Παίρνουμε μια μικρή φόρμα. Βάζουμε 6 μπισκότα σα βάση. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και μια στρώση από τον πουρέ φράουλας, άλλα 6 μπισκότα και ξανά κρέμα και πουρέ φράουλας (κρατάμε λίγο από τον πουρέ για το σερβίρισμα). Τρίβουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και πασπαλίζουμε από πάνω το γλυκό μας.
- Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ. Απλώνουμε την σαντιγύ πάνω από την τελευταία στρώση σαβαγιάρ.
- Πασπαλίζουμε με κακάο την σαντιγύ και γαρνίρουμε με τις φράουλες. Κόβουμε στα 4 το γλυκό και το σερβίρουμε απλώνοντας σε πιάτο λίγο από τον πουρέ φράουλας και βάζοντας από πάνω το κομμάτι του τιραμισού.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν έχετε μικρά τσέρκι ζαχαροπλαστικής, φτιάξτε το γλυκό μέσα σε αυτά για να είναι πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα στο σερβίρισμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7159
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο