Τιραμισού με φράουλες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 18 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. λικέρ με γεύση καφέ
  • ⅓ φλιτζ. εσπρέσο
  • ½ κ.γ. σκόνη κακάο άγλυκη
  • 1 κεσεδάκι φρέσκιες φράουλες
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις φράουλες και κρατάμε τέσσερις για ντεκόρ. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις φράουλες μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν πουρέςΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
  2. Σε μπολ αναμυγνείουμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ το μασκαρπόνεΙταλικό τυρί, αναγνωρίζεται ως παραδοσιακό προιον διατροφής και η καταγωγή του ανήκει κυρίως στην περιοχή της Λομβαρδίας. Έχει κρεμώδη υφή και λευκό χρώμα. Είναι το πλέον βασικό συστατικό της σύγχρονης τιραμισού., ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος, ¼ φλιτζ. ζάχαρη και το λικέρ, μέχρι να πήξει. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον εσπρέσο.
  3. Παίρνουμε μια μικρή φόρμα. Βάζουμε 6 μπισκότα σα βάση. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και μια στρώση από τον πουρέ φράουλας, άλλα 6 μπισκότα και ξανά κρέμα και πουρέ φράουλας (κρατάμε λίγο από τον πουρέ για το σερβίρισμα). Τρίβουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και πασπαλίζουμε από πάνω το γλυκό μας.
  4. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ. Απλώνουμε την σαντιγύ πάνω από την τελευταία στρώση σαβαγιάρ.
  5. Πασπαλίζουμε με κακάο την σαντιγύ και γαρνίρουμε με τις φράουλες. Κόβουμε στα 4 το γλυκό και το σερβίρουμε απλώνοντας σε πιάτο λίγο από τον πουρέ φράουλας και βάζοντας από πάνω το κομμάτι του τιραμισού.

Αυτό το ήξερες

Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν έχετε μικρά τσέρκι ζαχαροπλαστικής, φτιάξτε το γλυκό μέσα σε αυτά για να είναι πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα στο σερβίρισμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7159 Εμφανίσεις σήμερα: 0