Η «τιραμισού» (tiramisu) είναι ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά γλυκά. Η πιο διαδεδομένη εκδοχή για την ιστορία του γλυκού λέει πως γεννήθηκε στη Siena το 17ο αιώνα, όταν επισκέφθηκε την πόλη ο...
Τιραμισού
Υλικά συνταγής
- 20 μπισκότα σαβαγιάρ
- 200γρ. κρέμα γάλακτος
- 100γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 250γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο ουδέτερο τυρί σε κρέμα
- 60γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. επιπλέον
- 2 κρόκοι αυγών
- ¾ φλιτζ. καφέ εσπρέσο
- κακάο για πασπάλισμα
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε με μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος και τα 60γρ. ζάχαρη, μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε το μασκαρπόνεΙταλικό τυρί, αναγνωρίζεται ως παραδοσιακό προιον διατροφής και η καταγωγή του ανήκει κυρίως στην περιοχή της Λομβαρδίας. Έχει κρεμώδη υφή και λευκό χρώμα. Είναι το πλέον βασικό συστατικό της σύγχρονης τιραμισού. κι ανακατεύουμε με τα σύρματα του μίξερ χωρίς να το έχουμε σε λειτουργία.
- Σε άλλο σκεύος σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν.
- Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στην σαντιγί με το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε.
- Σε μπολ αδειάζουμε τον καφέ και βουτάμε μέσα τα μπισκότα.
- Παίρνουμε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια κολονάτα. Σπάμε 2 μπισκότα στη μέση και τα βάζουμε σαν βάση στο ποτήρι. Βάζουμε κρέμα μέχρι τη μέση του ποτηριού, άλλα 2 μπισκότα σπασμένα και ξανά κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.
- Την ώρα που θέλουμε να σερβίρουμε πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κακάο.
Ιταλία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Επειδή το αυγό παραμένει ωμό , είναι καλύτερο να είναι φρέσκο και πολύ καλής ποιότητας. Για τον ίδιο λόγο το γλυκό θα πρέπει να καταναλώνεται το πολύ σε 2 μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7492
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο