Μοσχαράκι μαριναρισμένο σε μπράντυ και πιπέρι καγιέν

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι) κομμένο σε μερίδες ή μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1½ ποτήρι ζωμός ή νερό
  • 1½ φλιτζ. μπράντυ
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. ή 1 κ.γ. ξερό
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε για 5-6 ώρες (ή από βραδύς) το μοσχάρι με το ½ φλιτζ. μπράντυ, το πιπέρι καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό. και το σκόρδο.
  2. Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  3. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
  4. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  6. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το υπόλοιπο μπράντυ.
  7. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το ζουμί από το τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα.
  8. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και τα υπόλοιπα υλικά.
  9. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ με 2 ώρες.
  10. Με τη σάλτσα που μένει στη γάστρα περιχύνουμε τα κομμάτια του κρέατος στο σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3359 Εμφανίσεις σήμερα: 0