Χοιρινό μαριναρισμένο σε μπράντι και πιπέρι καγιέν

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το κρέας

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ ποτήρι ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • ½ φλιτζ. μπράντι
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κρέας στα υλικά για τη μαρινάδα για 5 - 6 ώρες (ή από το προηγούμενο βράδυ).
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. ,αλάτι και πιπέρι.
  6. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 - 2 ½ ώρες.
  7. Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε το μαϊντανό.
  8. Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3287 Εμφανίσεις σήμερα: 0