Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Χοιρινό μαριναρισμένο σε μπράντι και πιπέρι καγιέν
Υλικά συνταγής
για το κρέας
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ½ ποτήρι ζωμός λαχανικών ή νερό
- 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
για τη μαρινάδα
- ½ φλιτζ. μπράντι
- 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μαρινάρουμε το κρέας στα υλικά για τη μαρινάδα για 5 - 6 ώρες (ή από το προηγούμενο βράδυ).
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. ,αλάτι και πιπέρι.
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 - 2 ½ ώρες.
- Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3446
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο