Μοσχαράκι κυδωνάτο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
  • 4-5 κυδώνια
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 2 ξυλα κανέλας

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το κρέας. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το κρέας απ’όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την ντομάτα και νερό τόσο όσο να σκεπαστεί ίσα ίσα το κρέας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου για 40 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε φέτες. Τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με την κανέλα. Τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
  3. Σερβίρουμε ζεστό.
Χίος
Νησιά βορείου αιγαίου

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...
Το κυδώνι είναι καρπός του δέντρου κυδωνιά, κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου και είναι συγγενικό με τη μηλιά και την αχλαδιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τανίνη και ωμό χρησιμοποιείται ως...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3421 Εμφανίσεις σήμερα: 0