Μοσχαράκι κρασοπιπεράτο στη γάστρα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι ( νουά, μπούτι, ελιά , χτένι ) κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 2 ντομάτες ώριμες, φρέσκιες, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
  • 5 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε 3-4 κομμάτια
  • 5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε 3-4 κομμάτια
  • 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
cooklila
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος (αλευρωμένα).
  2. Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
  3. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στη γάστρα.
  4. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. κρασί και περιχύνουμε το κρέας στην γάστρα.
  5. Προσθέτουμε στη γάστρα τα λαχανικά, την πάπρικα , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 ½ φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος ή νερό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ με 2 ώρες.
  7. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10136 Εμφανίσεις σήμερα: 1