Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Μοσχαράκι με κολοκυθάκια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σπάλα ή μπούτι μοσχαρίσια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 100ml ελαιόλαδο
- 10 κολοκυθάκια μικρά
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. κοφτή αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε φαρδιά κατσαρόλα στο ⅓ απο το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από όλες τις πλευρές (περίπου 7 λεπτά).
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το μισό από το ελαιόλαδο που μας περίσσεψε και το σκόρδο και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό (περίπου 1 λίτρο) και το φύλλο δάφνης και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό, χαμηλώνουμε
- και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Έπειτα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε παχιές ροδέλες και μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Ανακατεύουμε με σύρμα ή σε μπλέντερ τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα λίγο από το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. του φαγητού και αναμυγνίουμε. Αν θέλουμε η σάλτσα να είναι λίγο πιο πηχτή προσθέτουμε 1 κ.γ. κορνφλάουρ διαλυμένο σε μισό φλιτζανάκι νερό. Αν έχουμε προσθέσει κορνφλάουρ δίνουμε μια βράση στο φαγητό. Αν δεν χρησιμοποιούμε κορνφλάουρ προσθέτουμε απλά το χυμό με το λεμόνι και ανακινούμε τη κατσαρόλα.
Αυτό το ήξερες
Τα κολοκυθάκια είναι οι καρποί της κολοκυθιάς και συλλέγονται όταν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη C. Πέρα από τους καρπούς της...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8008
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο