Μοσχαράκι λεμονάτο στην κατσαρόλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, μπούτι, ελιά, χτένι) κομμένο σε μερίδες ή μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος.
  2. Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κάνουν κρούστα.
  3. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7 λεπτά, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε 2 ½ φλιτζ. ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κρέατος ή νερό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού.
  6. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 1½ με 2 ώρες.
  7. Στην τελευταία βράση προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Έχετε ζεστό νερό έτοιμο σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσετε για να μη σταματήσετε τη βράση του φαγητού.

Σχόλια

Από τον Τακης Αρκιτσα την ημ/νία 01/24/2018 - 14:20
πολύ φιλική στον χρήστη η συνταγη

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 40113 Εμφανίσεις σήμερα: 6