Moros y Cristianos (κουβανέζικο ρύζι με μαύρα φασόλια)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλιτζ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1 ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.
  • 1 κ.γ. μάραθο (σπόρους θρυμματισμένους)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ φλιτζ. νερό
  • 400γρ. (1 κονσέρβα) μαύρα φασόλια
  • 6 σταγόνες ταμπάσκοΚαυτερή σάλτσα, χρησιμοποιείται κυρίως στην μεξικάνικη κουζίνα. Κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και πλέον χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια από την κονσέρβα.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το ⅓ φλιτζάνι νερό και αφού πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  4. Σερβίρουμε σε κάθε άτομο περίπου ½ φλιτζάνι ρύζι και ½ φλιτζάνι από το μείγμα των φασολιών ή τα ανακατεύουμε στο τέλος και σερβίρουμε 1 φλιτζάνι γεμάτο σε κάθε άτομο.
Κούβα
Βόρεια Αμερική

Αυτό το ήξερες

Τα όσπρια σε συνδυασμό με τα δημητριακά (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.α. σε συνδυασμό με ρύζι, κινόα, στάρι κ.α.) εκτός από νόστιμα είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Ο συνδυασμός αυτός δίνει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3493 Εμφανίσεις σήμερα: 3