Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ
Υλικά συνταγής
- 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα φιλέτα σε κομματάκια, τα πλένουμε σε τρυπητό και τα σκουπίζουμε με χαρτί για να στεγνώσουν καλά.
- Σε κατσαρολάκι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις πιπεριές και μόλις μαλακώσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το κοτόπουλο στεγνό, το σοτάρουμε και αφήνουμε να μισοψηθεί.
- Προσθέτουμε τις σοταρισμένες πιπεριές, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
- Το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μείνει με το λάδι, για περίπου μισή ώρα.
Αυτό το ήξερες
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου:
Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας.
Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό.
Αφού...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7046
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο