Φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα φιλέτα σε κομματάκια, τα πλένουμε σε τρυπητό και τα σκουπίζουμε με χαρτί για να στεγνώσουν καλά.
  2. Σε κατσαρολάκι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τις πιπεριές και μόλις μαλακώσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα.
  3. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το κοτόπουλο στεγνό, το σοτάρουμε και αφήνουμε να μισοψηθεί.
  4. Προσθέτουμε τις σοταρισμένες πιπεριές, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
  5. Το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μείνει με το λάδι, για περίπου μισή ώρα.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5542 Εμφανίσεις σήμερα: 0