Μεθυσμένο σιροπιαστό κέικ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 1 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για το κέικ

  • 4 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 3κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο και λίγο για το άλειμμα του ταψιού
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. μπράντι
  • ½ φλιτζ. λευκό γλυκό κρασί
  • 1 φλιτζ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

για το σιρόπι

  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. νερό
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε σε λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μπράντι, το λευκό κρασί, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν σιγά-σιγά, κρατάμε όμως στην άκρη μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει μέτρια.
  3. Αλείφουμε ένα ταψί Νο30 με λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι που κρατήσαμε. Στρώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  4. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σιροπιάζουμε το κρύο κέικ σιγά-σιγά. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με την καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι. και αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι.
  5. Στο σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα το γλυκό.

Αυτό το ήξερες

Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4621 Εμφανίσεις σήμερα: 0